Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  17/07/2019
Data da última atualização:  03/10/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CIABOTTI, S.; JUHÁSZ, A. C. P.; MANDARINO, J. M. G.; COSTA, L. L.; CORREA, A. D.; SIMÃO, A. A.; SANTOS, E. N. F.
Afiliação:  EPAMIG OESTE, UBERABA, MG; EPAMIG OESTE, UBERABA, MG; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; IFTM; UFLA; UFLA; IFTM.
Título:  Chemical composition and lipoxygenase activity of soybean (Glycine max L. Merrill.) genotypes, specific for human consumption, with different tegument colours.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Food Technology, v. 22, e2018003, 2019.
Páginas:  10 p.
DOI:  10.1590/1981-6723.00318
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Composição química e atividade de lipoxigenase em genótipos de soja (Glycine max L. Merrill.), específicos para alimentação humana, com diferentes colorações de tegumento.
Thesagro:  Ácido Graxo; Fibra; Soja; Tegumento.
Thesaurus Nal:  Fatty acids; Isoflavones; Soybeans.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/199633/1/aCiabotti-Chemical.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO39428 - 1UPCAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  17/11/2022
Data da última atualização:  17/11/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  HELLWIG, C. G.; MARTINS, C. R.; LIMA, A. D. V.; BARRETO, C. F.; MEDEIROS, J. C. F.; MALGARIM, M. B.
Afiliação:  CRISTIANO GEREMIAS HELLWIG; CARLOS ROBERTO MARTINS, CPACT; ANTONIO DAVI VAZ LIMA; CAROLINE FARIAS BARRETO; JULIO CESAR FARIAS MEDEIROS; MARCELO BARBOSA MALGARIM.
Título:  Hedge and central pruning in a high-density pecan orchard in southern Brazil.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Comunicata Scientiae, Bom Jesus, 2022.
ISSN:  2177-5133
DOI:  https://doi.org/10.14295/CS.v13.3842
Idioma:  Inglês
Notas:  First online. Accepted: 28 March 2022.
Conteúdo:  This study aimed at evaluating the influence of two pruning methods, as well as absence of pruning, on vegetative and productive development and in the quality of pecan fruits in a high-density orchard. The experiment was conducted with the cultivar Melhorada in a commercial pecan orchard in municipality of Santa Rosa, Rio Grande do Sul state, Brazil. The study was carried out between July 2018 (dormancy phase of plants) and June 2020 (fruit ripening stage). In a randomized block design, the following treatments were applied: no pruning, hedge pruning and central pruning. Hedge pruning increased limb growth, while central pruning decreased the number of dry branches. Fruit production oscillated in the cycles. In the first, production was higher when central pruning was conducted. In the second cycle, it was higher in unpruned trees. Even though both pruning methods decreased the number of fruit with closed epicarps, they did not affect most variables of fruit quality. Therefore, results show that pruning methods promote vegetative development of pecan trees, reducing dry branches, but they are inconclusive regarding their production and have no significant effect on the main variables of their fruit quality. The evaluation and continuity of pruning for more cycles is important to obtain the most consistent results for indicating the best alternative for producers.
Thesagro:  Noz Peca; Poda.
Thesaurus NAL:  Carya illinoinensis.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1148402/1/Artigo-Hedge-and-central-pruning-in.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT22394 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional